آنکس که نداند

بر خاک من بنویسید/ او ندانست/ و هرگز نخواست که بداند/ من هرگز نخواستم بدانم/ فقط زیستن آب را تماشا کردم/ و سکون خاک را/ من آنچه را اندیشیدم/ رها کردم ... بیژن جلالی

قهوه اسپرسو



قهوه اسپرسو را نخستین بار در ایتالیا درست کرده اند. به ایتالیایی espresso یعنی فوری
برای درست کردن این قهوه ، بخار آب را با فشار از روی قهوه ی خشک می گذرانند و شیره ی غلیظ قهوه را ، که به این ترتیب در بخار آب حل می شود، مستقیما در فنجان می ریزند. این کار دستگاه ویژه ای لازم دارد که در بعضی از کافه ها می بینیم. ولی نوع کوچک و خانگی آن هم تولید می شود. طرز استفاده از این دستگاه روی کتابچه ای همراه با آن نوشته شده. اساس آن عبارت است از پر کردن ِ سبد دستگاه از قهوه ی خشک ، به جوش آوردن آب در مخزن، گذاشتن فنجان زیر شیر ، و پایین کشیدن اهرم آن. قهوه ی اسپرسوی خشک از قهوه فرانسه کمی نرم تر است و رنگ آن قهوه ای سوخته است. زیرا که دانه آن بیشتر برشته می شود.
قهوه اسپرسو را معمولا در فنجان های کوچک ، پیش از ظهر یا بعد از نهار می نوشند.

منبع: کتاب آقای نجف دریابندری


.
.

پی نوشت: حالا تو فکر کن به هر روشی که توانستی بخار آب را از روی قهوه خشک بگذرانی و آن شیره ی غلیظ را از این طریق بدست آوری آنگاه خواهی توانست گفت که اسپرسو ساخته ای!
با تقدیم احترامات ویژه
+ کتا ; ۱۱:۳٢ ‎ق.ظ ; ۱۳۸٦/۱۱/۱
comment نظرات ()